Vasárnapi nyitva tartás és az április választék

vasárnap-nyitvaVégre újra a kertészkedők rendelkezésére tudunk állni vasárnap is. Bő egy évnyi szünet után, 2016. április 24-től ismét nyitva a Kedvenc kert és kerti tó centrum vasárnap is. Reggel 9-től egészen déli 12 óráig várjuk a kertbarátokat egy kis vásárlásra, nézelődésre.

Bár már javában tart a a balkon növények szezonja, még a későn eszmélők szabadgyökeres gyümölcstermőket is vásárolhatnak egy pár napig. Ezután már csak a konténeres (cserepes) gyümölcsfákat és bogyósgyümölcs termőket, szőlőket lehet ültetni.

Fejlett konténeres gyümölcsfa csemeték

Balkon növényekből szinte már minden fajta megérkezett a muskátliktól, a begóniákon (óriás is), petúniákon, bársonyvirágon át, a mézvirágig, rózsás meténgig bezárólag, hogy csak a legfontosabbakat említsük. De ezen kívül futó verbénák, és futó petúniák is várják, hogy bekerüljenek az akasztós kaspókba.

Díszcserjékből és az elmaradhatatlan rózsákból is szép választékot sikerült kialakítanunk a tavaszi szezonra. Magastörzsű rózsákból prémium minőségű a felhozatal. Kúszó növényekből szintén óriási szín- és fajtaválaszték áll rendelkezésre: kúszó loncok, iszalagok, lilaakác, trombitafolyondár várják, hogy befussák a falakat, kerítéseket.

trombita folyondár

Alakul a kerti tavak növény és kiegészítő választéka is: mocsári, vízen úszó növények, tavirózsák érkeztek és folyamatosan érkeznek az egész tavi szezonban. Kiegészítők közül, tavi növény kosarak különböző méretekben, tavi föld, kerti tavi vegyszerek, szivattyúk, haleledelek is kaphatók.

kerti tavi növények

Minden évben bővítünk a palánta választékon is. Idén például már 4 féle paradicsom, 6 féle paprika, 3 féle uborka, padlizsán, sárgadinnye szerepel a kínálatban, természetesen a szükséges kiegészítőkkel, úgy mint támkarók, palántaföld, eredés segítők, stb..

paradicsom palánták

A virágzó évelőkről, díszfüvekről, örökzöldekről, díszfákról, leanderekről, virágföldekről, cserepekről, fenyőkérgekről, egyéb hasznos kiegészítőkről pedig már nem is írunk, inkább azt javasoljuk, hogy nézzenek be hozzánk, most már akár VASÁRNAP IS!