Rózsák, cserepes rózsatövek

Rózsák

Március közepétől decemberig fejlett gyökérzetű, bimbós, vagy virágzó cserepes rózsa széles fajta- és színválasztékát kínáljuk Szolnokon, a Kedvenc kert és kerti tó centrumban. Válogasson kedvére a magas törzsű, futó, bokor, park, mini, talajtakaró, vagy angol rózsák között! Ha híres rózsanemesítők rózsa fajtáit keresi, nálunk jó helyen jár. Többek között David Austin, Kordes, Tantau, Delbard és Márk Gergely rózsa fajták is megtalálhatóak választékunkban.

Termékeinket igényes rózsakedvelők figyelmébe ajánljuk.

Rózsáinkat gazdag gyökérrendszerrel, 3 literes cserépben árusítjuk, növényegészségügyi szakember által folyamatosan ellenőrzött állományból. Rózsáink fényképes szín és fajta megjelöléssel van ellátva.

FIGYELEM! Már azok is vásárolhatnak rózsáinkból, akik nem tudnak személyesen bejönni kertcentrumunkba.
2016. márciusától -engedve a sok kérésnek- kibővítjük cserepes rózsákkal a Gyümölcstermők Webáruházának választékát.
Mert nincsen kert rózsa nélkül!
Nézze meg a választékot itt!

 

Futó rózsákFutó, kúszó rózsák

Hosszú hajtásokat képeznek, amelyeket minden esetben támasztékhoz kell rögzíteni. Ez lehet drótkerítés, fal, pergola vagy oszlop. Nagyobb felület befuttatásához 50-70 cm-re ültessük egymástól. Magassága függ a metszési módtól, fekvéstől, talajtól. A virágok lehetnek csoportosak, vagy egyesével nyílók. A futó rózsa fajták színben és illatban változatosak, egyszer vagy többször virágzók.

Vásárolja meg a webáruházban most!

 

Bokor rózsákVirágágyi, teahibrid rózsák

A legnemesebb kerti rózsák, amelyek európai és kínai nemesítésű fajták keresztezéséből jöttek létre. Lehetnek 50-70 cm, 80-100 cm, vagy akár 120-150 cm magasak is. Virágaik általában teltek, nagy méretűek, tartósak és illatosak. Egy száron legtöbbször egy virágot hoznak, ezért vágott virágnak is alkalmasak.  Ültethetők magányosan virágágyás, vagy gyepfelület központi helyére, de csoportosan is nagyon szép színfoltot képeznek. Az alacsonyabb fajtákból akár sövény is telepíthető.

Vásárolja meg a webáruházban most!

 

Park rózsákVirágágyi floribunda, polyantha rózsák

A polyantha rózsák, amelyeket a Rosa chinensis és a Rosa multiflora keresztezésével hoztak létre, az 1800 években még igazi különlegességnek számítottak. Virágaik kisebbek és többnyire többesével állnak. Az 1930-as évektől, a polyantha és a teahibrid rózsák keresztezésével jelentek meg a floribunda rózsák, amelyek rövidebb száron hozzák csokros virágaikat. Többségük illatos, 40-60 cm és 60-80 cm közötti méretekkel. Azért akadnak köztük 160-180 cm magasak is. Mindkét típus nagy virághozammal bír, így szépen mutat virágágyásokban, de virágedényekben is. Az alacsonyabb növekedésű, csoportos virágú fajták sövénynek, vagy akár utak szegélyének is alkalmasak. Ilyenkor ültethetjük a rózsákat két sorban fűrészfogas elrendezésben (tőtávolság: 40 cm, sortávolság: 20 cm).

Vásárolja meg a webáruházban most!

 

Angol rózsákRomantikus, angol rózsák

Angliából elterjedt kerekded, természetes kinézetű, tömve telt virágú rózsacsoport. Leveleik sötétzöldek, virágaik illatosak, sűrű hajtás és ágrendszerű, erőteljes bokrokat nevelnek. Méretük 90 cm-től 150 cm-ig terjed és leginkább vegyes kertekbe illenek.

Vásárolja meg a webáruházban most!

 

Mini rózsákVirágágyi, mini, törpe rózsák

Virágágyi rózsák, de méretük csak 20-50 cm. Apró virágaik -amelyek lehetnek szimplák, félig teltek, vagy teltek- tömegesen nyílnak.

Leginkább ágyásszegélynek alkalmasak sorban ültetve kb. 25 cm egymástól, de mutatósak hagymás virágok között csoportosan, vagy sziklakertekben is.

Vásárolja meg a webáruházban most!

 

Talajtakaró rózsák 'The Fairy'Talajtakaró rózsák

Hasonlítanak a futórózsákhoz csak rövidebbek a hajtásaik. 50 cm-től akár 1m-ig nőhetnek, de metszéssel jól kordában tarthatók. Támredszert nem igényelnek viszont a talajon sok helyet elfoglalnak sűrűn elterülő ágaik, amellyel jól takarják a talajt. Virágaik csoportosan nőnek májustól késő őszig.

Vásárolja meg a webáruházban most!

 

Magastörzsű rózsa, rózsafaMagastörzsű rózsák

Sok helyen rózsafának is hívják. Nemes rózsa fajták (floribunda, polianta, teahibrid) 90, 120, vagy 140 cm magasan vannak szemezve vadrózsa alanyba. Előnyös ez a forma, mivel alatta könnyen lehet füvet nyírni, vagy gyommentesen tartani a kertet. A különleges fa forma a több szintű virágágyások létrehozásához nagy segítség, de szoliterként, magányosan is szépen érvényesül. Fagy elleni védelmére érdemes nagyobb gondot fordítani és a nemes részt légáteresztő anyaggal becsomagolni télre.

Vásárolja meg a webáruházban most!

Hasznos cikkek a témában: Rózsa ültetése, gondozása, A leggyakrabban előforduló rózsa betegségek és rózsa kártevők

Az aktuális választékról, méretekről érdeklődjön kertcentrumunkban!

Március közepétől, november végéig válogathat a cserepes futó, kúszó, talajtakaró, virágágyi teahibrid, mini, floribunda, polianta, romantikus angol és magastörzsű rózsa fajtákból a Kedvenc kert és kerti tó centrumban, Szolnokon.

Megtalálhatók szolnoki kertészetünkben a speciális rózsa tápanyagok, trágyák a szebb virágzásért!

NAGYOBB TERMÉS? BIZTOSABB EREDÉS? SYMBIVIT!

Az oldalon szereplő fotók és a cikk a Kedvenc kert és kerti tó centrum tulajdonát képezik, szerzői védelem alá eső szellemi termékek, melyek engedély nélküli felhasználását, sokszorosítását és terjesztését a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. tiltja.

Kérjük, ha a fotókat, vagy a cikket szeretné közölni, átvenni, tegyen mellé egy linket, ami ide mutat. Kizárólag ebben az esetben adjuk engedélyünket a közléshez.