Hagymás, gumós növények

Tavaszi hagymás növények

’Lépjünk túl’ a járda mellé sorban ültetett nárciszon, alkalmazzuk ezeket a növényeket profin! Mindig szabálytalan csoportokba ültessük és ismétlődjenek a fajták, így lesz természetes, harmonikus az ágyás.

A tavaszi hagymások jól használhatóak frissen beültetett kertekben -gyorsan, lenyűgöző hatást érhetünk el velük- amíg a többi növény nem tölti be az ágyásokat. Későn kihajtó évelők és cserjék közé foltokban telepítve pedig gondoskodnak a területen a tavaszi virágzási csúcsról. Nyár elején rendszerint visszahúzódnak, ezért olyan növényekkel társítsuk, amelyek virágzása, bokrosodása ezt ellensúlyozza, vagy a helyükre egynyári virágok kerüljenek, így nem marad üres folt az ágyásban. Fajtától függően akár évekig is maradhatnak a helyükön ezek a növények.

A nyártól virágzó hagymás, gumós növényekkel több gondunk van, mint a tavasziakkal, mert  nagy részük fagyérzékeny, de díszértékük kárpótol bennünket. Legismertebb ebből a körből a kardvirág, amely feltűnő dísze a kertnek és vágott virágként a lakásnak is. A szivárvány minden színében létező virág hagymáit csoportosan ültessük napos helyre, az ágyás középső, hátsó részébe. Másik nagy csoport a dáliáké, amelyből virágformában és magasságban is sok különböző létezik. Trópusi hangulatot ad az ágyásnak a Kána. Nem csak virág színe változatos (sárga, narancs, piros), de a levél is lehet bordó, vagy akár csíkos is. Rizómáját az ágyások hátterébe ültessük, mivel akár 2 méteresre is nőhet. Fagyok előtt a fagyérzékeny növények hagymáit, gumóit fel kell szedni és fagymentes helyen tárolni, majd tavasszal újból ki lehet ültetni.

Figyelem! Már azok is vásárolhatnak hagymás, gumós növényeket és kiegészítőket nálunk, akik nem tudnak személyesen bejönni kertcentrumunkba.

  A Gyümölcstermők Webáruházában, ahol szabadgyökeres gyümölcsfa csemetéket, szőlő-és bogyósgyümölcs oltványokat vásárolhat online, bővítettük a kínálatunkat hagymás, gumós növényekkel. A csomagokat a Posta szállítja házhoz.

Lépjen be és nézze meg kínálatunkat: Gyümölcstermők Webáruháza

Ősszel ültethető, tavasszal virágzó hagymás, gumós növény választék:

hagymás, gumós növényekDíszhagyma fajok és fajták (Allium)

Krókusz fajok és fajták (Crocus)

Korbácsliliom fajok és fajták (Eremurus)

Császárkorona fajták (Fritillaria imperialis)

Hóvirág fajok és fajták (Galanthus)

Nárcisz fajok és fajták (Narcissus)

Jácint fajok és fajták (Hyacinthus)

Nyári tőzike és fajtái (Leucojum aestivum) 

Liliom fajok és fajták (Lilium) 

Csillagvirág fajok és fajták (Scilla)

Tulipán fajok és fajták (Tulipa)

Vásárolja meg a webáruházban most!

Tavasszal ültethető, nyártól virágzó hagymás, gumós növény választék

nyári hagymás, gumós növényekRózsanád/ Kána fajok és fajták (Canna)

Dália fajok és fajták (Dahlia)

Korbácsliliom fajok és fajták (Eremurus)

Kardvirág fajok és fajták (Gladiolus)

Iris fajok és fajták (Iris)

Liliom fajok és fajták (Lilium)

Kála fajok és fajták (Zantedeschia)

Vásárolja meg a webáruházban most!

 

Az aktuális választékról érdeklődjön kertcentrumunkban!

Az oldalon található szöveg és a fotók a Kedvenc kert és kerti tó centrum tulajdonát képezik, szerzői védelem alá eső szellemi termékek, melyek engedély nélküli felhasználását, sokszorosítását és terjesztését a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. tiltja.

Kérjük, ha a cikket szeretné közölni, átvenni, tegyen mellé egy linket, ami ide mutat. Kizárólag ebben az esetben adjuk engedélyünket a közléshez.