Növénytápok, trágyák

AlginureAlginure termésnövelő lombtrágya

Növénykondícionáló, termésnövelő anyag a növényegészség, a vitalitás és a védekezőképesség erősítésére. Az Alginure beindítja a növények védekező rendszerét, így növeli a betegségekkel szembeni ellenállóképességet. A kezelt növényekben néhány órán belül aktiválódik a védekező rendszer.

Felhasználás: Gyümölcstermő növények kondíciójának javítására a növények ellenálló-képességének fokozására közvetlenül a virágzás kezdete előtt, teljes virágzáskor, a virágzás végétől terméskötődésig 7-10 naponként legfeljebb 1 %-os töménységben a levélre permetezve. Zöldségfélék kondíciójának javítására, legfeljebb 1 %-os töménységben a levélre permetezve. Részletes felhasználási útmutató a flakonon.

Ökológiai gazdálkodásban is használható. Rendszeres használata növényvédő szerekkel kombinálva is lehetséges.

Összetétel: Az Alginure fő hatóanyaga barnaalga kivonat, emellett tartalmaz még melaszt, káliumsókat és foszfátokat. Ezen alkotók a növények betegségekkel szembeni ellenálló képességének növekedését eredményezik.

Kiszerelés: 0,2 l, 1 l

 

AlgafixAlgafix mikrobiológiai levélpermet

Az Algafix egy növény kondicionáló algakészítmény. A mikrobiológiai levélpermetben egy mikroalga faj -a Scenedesmus obtisausculus- található. Ez az algafaj -amelyet a Balaton vizéből izoláltak- kiválóan alkalmas lombtrágyázásra.

A termék az algák mellett számos makro- és mikroelemet tartalmaz. Az algák értékes növényi hormonokat termelnek, amelyek részben kikerülnek az algák sejtjeiből, majd a készítményből a levelekbe szívódnak. A növény továbbá az elpusztult algát is hasznosítja: az algák sejtjeiben lévő hormonokat is felveszi. A hormonok mellett számos fehérje és zsírsav is szerepet játszik az Algafix-ben lévő algák növénytámogató hatásában.

Felhasználás: Alulról fölfelé permetezzük be a levelek fonákját legalább hetente egy alkalommal. Használat után lehetőleg világos helyen (pl. az ablakpárkányon) tartsuk az Algafix flakonját, ezzel biztosíthatjuk a termékben található élő algasejtek fennmaradását és folyamatos szaporodását.

Az AlgaFix teljesen veszélytelen a felhasználókra és a környezetre egyaránt.

Kiszerelés: 0,5 l

 

SzarvasmarhatrágyaKomposztált szarvasmarhatrágya

Natúran szárított, őrölt és rostált, laza szerkezetű, jellegzetes szagú, középbarna színű valódi szarvas-marhatrágya.

Felhasználható: Pázsit telepítéséhez és felújításához, zöldségtermesztésben tápanyagpótlásra a talajba forgatva, szőlő és gyümölcstermesztésben, díszfák és cserjék ültetésénél.

Kiszerelés: 20 l

 

Egy kis külön odafigyelés a trágyázásnál nem marad viszonzatlanSpeciális trágya gyümölcstermőknek

Természetes ásványi anyagokkal ellátott műtrágya GUANÓVAL, mindenféle bogyós és csonthéjas gyümölcstermő részére. Extra magnéziumot is tartalmaz a gyors növekedésért.

Felhasználás: 1. trágyázás: március/április, 2. trágyázás: június (szamócánál szüret után)

Összetétel: NPK 5-5-5, mikroanyagok, 22 % Guano

Kiszerelés: 2,5 kg

 

Rózsa műtrágyaRózsatrágya

Speciális táp granulátum rózsák és egyéb virágzó díszcserjék számára, mely gazdag virágzást biztosít. Használata gyorsabb növekedést, ellenállóbb növényeket eredményez, segíti a hiánytünetek megelőzését.

Felhasználás: 1. trágyázás: március/április, 2. trágyázás: május/június, 3. trágyázás: július/augusztus. Új telepítéseknél március/április, vagy október/november.

Összetétel: NPK 10-10-18, +magnéziummal,

Kiszerelés: 1,2 kg

 

Rhododendron műtrágyaRhododendrontrágya

Speciális táp granulátum rhododendronok, hortenziák, ericák, azaleák, magnóliák és egyéb, savanyú talajt igénylő növények számára. A hiánytünetek megelőzését segíti elő a hozzáadott magnézium. Segítségével erőteljes, zöld, dúsan virágzó, betegségnek ellenálló növényt nevelhetünk.

Felhasználás: 1. trágyázás: március/április, 2. trágyázás: május/június, 3. trágyázás: július/augusztus

Összetétel: NPK 18-10-12, +magnéziummal,

Kiszerelés: 1,2 kg

 

FenyőtrágyaFenyőtrágya

Speciális összetételű műtrágya örökzöldek, fenyők, tuják, tiszafák, sövény félék számára. Tartós tápanyagutánpótlást tesz lehetővé, megelőzi a hiánytünetek kialakulását.

Összetétel: NPK 18-8-16, +magnéziummal,

Kiszerelés: 1,2 kg

 

GyeptrágyaGyeptrágya

Speciálisan a gyepfelületek trágyázására összállított granulátum, amely egyenletes tápanyag utánpótlást biztosít. Nyújtott hatású.

Összetétel: NPK 20-5-9, +magnéziummal és vassal,

Kiszerelés: 1,2 kg

 

Muskátli és balkonnövény tápoldatMuskátli és balkonnövény tápoldat

Minden virágzó balkonnövény számára ideális tápoldat, amely biztosítja a gazdag virágzást és az erőteljes, egészséges fejlődést. Gyorsabban induló növekedést, dúsabb és tartósabb virágzatot eredményez. Használatával a növények szebbek, egészségesebbek lesznek és jobban ellenállnak a tűző napsugárzásnak, a szélnek.

Összetétel: NPK 7-5-6,

Kiszerelés: 1 l, 3 l

 

 

Univerzális tápoldatUniverzális tápoldat

Balkonnövény és kerti növények, zöldség félék számára ideális tápoldat, amely biztosítja az erőteljes, egészséges fejlődést, virágzást. Használatával a növények szebbek, egészségesebbek lesznek és jobban ellenállnak az időjárás viszontagságainak.

Összetétel: NPK 7-3-6,

Kiszerelés: 1 l, 3 l

 

 

 

Citrus tápoldatCitrus tápoldat

Speciális összetételű és nyomelem tartalmú tápoldat citrus-, narancsfélék és mediterrán növények (pl.leanderek) számára. Az oldat javítja a növények növekedési erélyét, amelyek így egészségesebbek, fagytűrőbbek lesznek.

Összetétel: NPK 10-4-6,

Kiszerelés: 0,5 l