Csak őszintén a kertészetekben és a kertészeti webáruházakban!

Csak őszintén a kertészetekben és a kertészeti webáruházakban!Rengeteg kertészeti áruda és kertészeti webáruház indult az utóbbi években, hála a környezetüket és kertjüket szépíteni vágyók érdeklődésének. Azonban ezzel egyidőben látszanak jelek arra is, hogy nem egészen korrekt módon történik az értékesítés, tájékoztatás. Vannak akik mindent megtesznek azért, hogy a kezdő, bizonytalan, kevésbé tapasztalt kertészkedőket vásárlásra csábítsák. De ne dőlj be!

Nincs olyan, hogy gondozásmentes díszkert, gyümölcsös kert, vagy konyhakert!

– Olyan van, hogy az ökológiailag a számukra megfelelő helyre ültetett növények kevesebb gondozás mellett is csodálatosan növekednek, virágoznak.

– Olyan van, hogy bizonyos növényfajták tágtűrésüek, ezért sokféle helyen a kertben szépen fejlődnek, elviselik a gyengébb minőségű talajt, kevesebb vizet, és mégis szépen mutatnak.

– Olyan van, hogy egyes gyümölcsfajták kevesebb növényvédelemmel beérik, vagy elegendő számukra a biotermesztésben engedélyezett szerekkel való kezelés.

– Olyan van, hogy bizonyos növények egymás társaságában jobban fejlődnek, vagy kevesebb kártevő találja meg őket.

– Olyan van, hogy dolgozol a kertedben. Ásol, ültetsz, veteményezel, kapálsz, gyomlálsz, metszel, permetezel, locsolsz. Mert szereted a folytonos kihívásokat és nem tudsz betelni azzal a bámulatos folyamattal, ami évről évre és évszakról évszakra történik a kertedben és szeretnél kicsit a részese lenni ennek a folyton változó, áramló “műalkotás”-nak.

Szerintünk úgy érdemes kertészkedni, hogy ezzel tisztában vagy!

Sőt talán pont ezért érdemes kertészkedni. A gondos munka jutalmáért.

Jobb ezt az elején tisztázni és őszintének lenni a kertészetekben és a kertészeti webáruházakban is. Ezért pl. nálunk nem azt találod minden gyümölcsfajta fajtaleírásánál, hogy “nagyszemű, ellenálló, ízletes” és főként nem, hogy “gondozásmentes” Továbbá pontosan megjelenítjük egy növény esetében, hogy szabadgyökeres, vagy konténeres a szállított növény (mert ez meghatározza az árát és az ültethetőség idejét), illetve ha pl. nem télálló.

Ne hagyd, hogy becsapjanak.

Olyan helyről vásárolj, ahol korrektül tájékoztatnak a növények tulajdonságairól, a szállított növény jellemzőiről, méretéről és arról, hogy hány darabra vonatkozik a feltüntetett ár, mennyi az egységár, stb.

SIKERES KERTÉSZKEDÉST KÍVÁNUNK!