Selyemmályva (Abutilon)

IMG_5435 másolataBrazíliából származó növény, amely tavasztól őszig díszítheti a teraszunkat.

Világos helyen, de ne tűzőnapon helyezzük el a teraszon. Tavasszal érdemes átültetni jó minőségű virágföldbe, és ágait visszametszeni, amelyet rengeteg virággal és erőteljes növekedéssel hálál meg. Nyáron hetente tegyünk öntözővizéhez virágzó növényeknek való tápoldatot. Ősszel ismét vigyük mérsékelten meleg, 12-15 fokos, lehetőleg világos szobába. Télen mérsékelten locsoljuk. Ha nem tudjuk biztosítani a hűvös telelőhelyet számára, nem fog virágozni jövőre.

Piros virágú Selyemmályva
Piros virágú Selyemmályva

Rózsaszín, piros, narancssárga, sárga színű virágait rendszeres öntözés mellett hozza. A különböző színű virágok mellett kaphatóak tarka levelű változatok is, amelyek nem csak virágukkal, de levelükkel is díszítenek.

 

Ez a cikk, és a fotók a Kedvenc kert és kerti tó centrum tulajdonát képezik, szerzői védelem alá eső szellemi termékek, melyek engedély nélküli felhasználását, sokszorosítását és terjesztését a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. tiltja.

Kérjük, ha a cikket, vagy a fotókat részben vagy egészben szeretné közölni, átvenni, tegyen mellé egy linket, ami ide mutat. Örülünk egy erről szóló e-mailnek is. Ebben az esetben szívesen adjuk engedélyünket a közléshez.