Lépést tartunk a piac igényeivel!- kertészeti áruház építés és eszközpark fejlesztés a Plantráció Kft-nél

Cégnév: Plantráció Kft.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-21-2021-00600

Projekt neve: „Lépést tartunk a piac igényeivel!- kertészeti áruház építés és eszközpark fejlesztés a Plantráció Kft-nél”

Az elnyert támogatás összege: 69 299 931 Ft

Támogatás intenzitása: 70%

Támogatási alap megnevezése: Európai Regionális Fejlesztési Alap

PROJEKT ALAPADATOK

Megvalósítási helyszín: 5000 Szolnok, Thököly út 80.

Európai Unióval elszámolható összköltségre jutó támogatás (Ft): 69 299 931

Támogatás összege (Ft): 69 299 931

Európai Unióval elszámolható összköltség (Ft): 98 999 902

A projekt megvalósításának kezdete: 2021.11.01.

A projekt fizikai befejezésének határideje: 2023.10.31.

Költségek elszámolhatóságának kezdete: 2021.07.13.

Záró elszámolás benyújtásának határideje: 2023.12.30.

A Kedvenc kert és kerti tó centrum folyamatosan növekvő forgalma elengedhetetlenné teszi a kertészeti áruda telephely ingatlan és technológiai fejlesztését. A jelenlegi projektet a növekvő vásárlói igények kiszolgálása és a gazdaságosság javítása hívta életre.

A telephelyen kis területen van lehetőség temperált helyet igénylő termékek, pl. vetőmagok, tápoldatok, virághagymák stb. árusítására. Szobanövényeknek pedig nem tud a vállalkozás megfelelő körülményeket biztosítani, így nincs választékban, pedig folyamatosan nagy kereslet mutatkozik rá. A kertcentrum március 1-től december 5-ig tart nyitva, mivel nincs olyan fűthető helység, ahol gazdaságosan árusíthatna a téli időszakban. Így kiesik a karácsonyi, a januári, februári forgalom és a cég több, mint két és fél hónapig bevétel nélkül finanszírozza 8 munkavállaló bérét és járulékait. A projekt keretében építésre kerül egy modern kertészeti áruház, ahol vásárolhatók szobanövények és minden, ami kertészkedéssel, növényekkel kapcsolatos. A választék bővítése és az egész éves nyitvatartás a cég eredményének további növekedését hozza. A projekt fontos része a fenntarthatóság, ezért a villamos energia igény fedezésére az új épületen napelem rendszer kerül elhelyezésre, a fűtést/hűtést pedig hőszivattyú rendszer biztosítja.

Kertészeti áruház épület
Kertészeti áruház épület

A kertészeti áruházban a fizetési folyamat felgyorsítására szükség van 2db ergonómikus, modern kasszaasztalra amelybe a vonalkódos kasszatechnológiánk integrálható.

A megnövekedett bejövő és kimenő áruforgalom lebonyolításához és a szabadgyökeres növények miatt évente adódó földmunkák gyors és költséghatékony elvégzéséhez a cégnek szüksége van egy rakodógépre.

Avant 755 minirakodó

Faiskolai és etikett címkék tömeges nyomtatására beszerzésre kerül egy nagy teljesítményű címke nyomtató.

Zebra Zt411 cimkenyomtató
Zebra Zt411 cimke nyomtató

A gazdaságos működéshez alapvető, hogy az árukészlet legnagyobb értékét adó élőnövény állomány sokáig szép maradjon, mert így hosszabban értékesíthető. Fóliasátor beszerzésével nagy mennyiségű konténeres növény ideális helyen való raktározása, illetve a fagyérzékeny növények világos, fagymentes de hideg helyen teleltetése oldódik meg.

6 m x15 m-es fóliasátor
6 m x15 m-es fóliasátor

Jelenleg a növényanyag nagy része polcokon, raklapokon és ágyásokban van tárolva, ahol könnyen kiszárad, csak fentről lehet öntözni ami a növények korai minőségromlásához vezet. Ár-apály rendszerű növényasztalok üzembe helyezésével alulról, árasztásos módszerrel történik az öntözés így tartósan szépek maradnak a növények.

ár-apály rendszerű növényasztalok
ár-apály rendszerű növényasztalok

A jelenleg használt webáruház rendszer nem összeköthető más programokkal így a számlázási, csomagszállítási adminisztrációt rendelésenként kézzel kell végezni, a nagy csomagszám miatt ez már nehézkes. Az Unas felhő alapú webáruház rendszer összeköthető a jelenlegi számlázó- és készletprogrammal, illetve csomagküldő cégek szoftvereivel automatikussá téve a tömeges számlázást, csomagküldésre előkészítést.

A projekt eredményeképpen új munkaterületek kerülnek kialakításra, így nem csak a meglévő munkaerő megtartása biztosított, de további létszám bővítés is szükséges.