Májusi hírek virágot érnek – Kedvenc Kertcentrum hírlevél

Kérjük, engedélyezd a képek megjelenítését!
HELLÓ, KEDVES TÖRZSVÁSÁRLÓ!

Május közepén körülbelül 2 héttel jár előbb a természet, mint ahogyan a naptár mutatja. Alig emlékszünk olyan évre, amikor ilyenkor már érett a korai cseresznye. Csak kapkodjuk a fejünket a rengeteg virágzó évelő és díszcserje láttán. Mégis a május sztárjai egyértelműen a most legnagyobb választékban kapható balkon növények és a virágba borult rózsák.

Frissen érkezők

Ezt ültessük május közepén:
  • rózsák: futó, bokor, park, törzses, talajtakaró
  • zöldségpalánták: paradicsom, paprika, cukkini, patiszon, főző- és sütőtök, padlizsán, dinnye, uborka
  • fűszernövények: rozmaring, oregánó, kakukkfű, menta, stb.
  • balkon növények: vinca, napvirág, díszcsalán, petúnia, paprikavirág, begónia, pistike, stb.
  • muskátli: álló, félfutó, tiroli
  • évelők: szegfű, árnyliliom, szarkaláb, levendula, mezei zsálya, tollbuga, gólyaorr, harangvirág, stb.
  • tavinövények: tavirózsa, írisz, Kaliforniai hamisszellőrózsa, zsurló félék, Kagyló tutaj, Kolokán, Kaméleon virág, Libapimpó, szittyó félék, Fekete nadálytő, gyékény félék stb.
 

 


Események

Beszámoló Szomoru Miklós szolnoki előadásáról

80 fő részvételével, teltház mellett, jó hangulatban zajlott Szomoru Miklós és Németh Benjámin előadása.

Először Miklóstól a talajélet, a komposztálás, mulcsozás fontosságáról hallottunk, majd Benjámin a kerttervezés alapjairól a természetközeli ágyás típusokról, méretekről beszélt.

Szó esett a tudatos növényválasztásról, örökzöldek-lombhullatok arányáról is, ezt követően pedig a hallgatók pontos listát kaptak a különböző fekvésekbe ajánlott növényekről. Az előadás végén a résztvevők kérdéseket tehettek fel és megvásárolhatták Miklós 1. és 2. magazinját.

Az előadás sorozatot folytatjuk Szomoru Miklós újabb előadásaival és további szakértők meghívásával. Ha szeretne értesülni aktuális eseményeinkről kövesse facebook oldalunkat és hírlevelünket.


Aktuális

Rózsa ültetése, gondozása

Már évszázadok óta a kertek legfőbb ékei a rózsák. Ennek semmi sem jobb bizonyítéka, mint hogy már időszámításunk előtt 2000-ben ültették Kínában kertekbe ezt a díszes cserjét. A nemesítése is igen korán elindult, így ma már világszerte több, mint 30 000 rózsafajta létezik és aligha akad kert, amelyben ne találnánk legalább egyet ebből a kedvelt dísznövényből. Mégis sok kérdést felvet a rózsa ültetése, gondozása. Milyen helyen fognak a rózsák a legszebben, legegészségesebben fejlődni? Hogyan ültessünk szakszerűen? Hogyan gondozzuk rózsáinkat ültetés után? Ezeknek járunk most utána. Tovább olvasom…