Gyümölcsfák és díszfák testközelből-faiskolai továbbképzés 2017. július

A Kedvenc kert és kerti tó centrum törekszik arra, hogy vásárlóit mindig ellássa tanácsokkal a vásárolt növényekkel és kertészkedéssel kapcsolatban. Ezért folyamatosan képezzük a munkatársakat, hogy mindig naprakész információkkal rendelkezzenek.

Díszfaiskola

2017. júliusában gyümölcsfákkal és díszfákkal kapcsolatosan vettünk részt faiskolai szemlén és  kóstolóval egybekötött fajtaismertetőn. Megtekintettük a termesztésbe vont díszfa és örökzöld fajtákat, hasznos tudással gazdagodtunk a növényekkel kapcsolatos faiskolai teendőkről. Folyamatában láttuk a növények útját  a születésüktől az értékesítésig. Betekintést kaptunk a rengeteg különbőző faiskolai tennivalóról és ehhez kapcsolódó költségről amíg egy csemetéből egészséges, jó eredési eréjű, értékesítésre kész áru válik.

Meggy csemeték

Közvetlenül a termesztőtől kaptunk pontos információkat a különböző növényfajták tulajdonságairól, amelyet hasznosíthatunk a növény kertészetünkben való gondozása során, valamint tovább adhatjuk a vásárlók számára.

Díszfaiskola

A gyümölcsfaiskolai látogatás során az éppen érő kajszi- és őszibarack fajtákkal ismerkedtünk meg. A hagyományos magyar kajszibarackok, mint a Ceglédi óriás, Gönczi magyar kajszi, Rózsakajszi, stb. mellett az új, ígéretes fajtákkal is barátkoztunk, mint a Pincot, Orange red, Bergerouge, Big red, stb. Információkat kaptunk arról, hogy a különböző fajták hogyan reagálnak a tipikus kajszi betegségekre. Júliusi látogatásunkkor érő, korai őszibarackokat is megnéztük, kaptunk tanácsokat a tavaszi  és zöld metszésre, gyümölcs ritkításra vonatkozóan.

Gyümölcsfaiskola

Maradandó élmény volt a rengeteg barackfajta kóstolása, mindenkinek meglett a személyes kedvence őszibarackból, nektarinból és kajszibarackból is. Ritkán adódik lehetőség ennyi fajta ízének, lédússágának, színének, méretének, formájának, gyümölcs és fa méretének, korona formájának összehasonlítására. Pukkadásig ettük magunkat a friss, lédús, isteni, zamatos gyümölcsökkel.

Őszibarack

Ezentúl biztos, hogy sokkal pontosabb információkkal tudjuk segíteni a tanácsért hozzánk fordulókat.

Reményeink szerint jövőre a cseresznye, meggy fajtákat is megismerhetjük testközelből.