Amit tudni kell a szabadgyökeres gyümölcstermők ültetési idejéről

Ha Ön szabadgyökeres gyümölcsfa csemetéket, szőlő-, vagy bogyósgyümölcs oltványokat szeretne idén ősszel vásárolni, vagy webáruházon keresztül rendelni mindenképp olvassa el a vásárlók által a szabadgyökeres gyümölcstermők ültetési idejéről leggyakrabban feltett kérdésekre adott válaszokat.

Gyümölcstermőt ültetési idejeMikor érkeznek a szabadgyökeres gyümölcstermő növények?

A szabadgyökeres gyümölcsfa csemetéket és bogyógyümölcs oltványokat október 10-20-tól, a szabadgyökeres szőlőoltványokat viszont csak november 2-től kezdjük értékesíteni és postázni. 

Mivel az őszi szezonra augusztus 1. óta lehet rendeléseket leadni webáruházunkban, ezért október 10-20-tól, a leadás sorrendjében kezdjük teljesíteni a szabadgyökeres gyümölcsfákat és bogyósgyümölcs oltványokat is tartalmazó webáruházas megrendeléseket.  A szabadgyökeres szőlőoltványokat is tartalmazó rendeléseket pedig november 2-től postázzuk. Így valószínűleg kell pár nap, mire az Ön rendeléséhez érkezünk. Kérjük, legyen türelmes!

A Kedvenc kert és kerti tó centumban személyesen leadott rendelések tulajdonosait a növények beérkezését követő napon kiértesítjük, hogy átvehetik a növényeket.

Gyümölcsfa csemetékMiért csak ilyen későn kezdjük árusítani a szabadgyökeres gyümölcstermő növényeket?

Ennek az az oka, hogy ősszel meg kell várni a szabadgyökeres növények kitermelésével azt az időpontot amikor visszahúzódnak, téli álmukat megkezdik. Ez alapvető fontosságú a kiváló minőségű, könnyen megeredő növényanyaghoz. Ez a dátum többéves tapasztalat alapján október 5-10. körül érkezik el a gyümölcsfák és bogyósgyümölcs oltványok esetében, és október végén a szőlőoltványoknál. Ekkor kezdődik a gyümölcstermő növények (több tízezer darab) kitermelése a földből. 

A telepítéshez optimális időpont is október 10. után kezdődik, és tart egészen addig, amíg a talaj át nem fagy, így akár -enyhe idő esetén- decemberben is ültethet. Tehát Ön nem marad le semmiről, sőt a legjobb időpontban tudja elültetni a nyugalmi állapotban lévő gyümölcstermőket, így biztosítva a legjobb eredést.

Akkor miért lehet kapni szabadgyökeres növényeket más kertészetekben már október 10. előtt?

Sajnos, sok helyen tapasztalható a szabadgyökeres növények nem korrekt értékesítése.

Azok a növények, amelyeket október 10. előtt már a kertészetekben, multikban, barkácsáruházakban szabadgyökeresként, vagy gyökércsomagoltként árusítanak, vagy tavaly óta senyvedő maradékok, vagy túl korán kitermelt gyümölcstermők. Annak az esélye, hogy ezek a növények kihajtanak tavasszal és fejlődésnek indulnak, igen kicsi. Érdemes megvárni az idén, optimális időpontban kitermelt, jó minőségű oltványokat.

SIKERES TELEPÍTÉST KÍVÁNUNK

Kedvenc kert és kerti tó centrum

Gyümölcstermők Webáruháza

A cikk és az oldalon szereplő fotók a Kedvenc kert és kerti tó centrum tulajdonát képezik, szerzői védelem alá eső szellemi termékek, melyek engedély nélküli felhasználását, sokszorosítását és terjesztését a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. tiltja.

Kérjük, ha a cikket, vagy a fotókat szeretné közölni, átvenni, tegyen mellé egy linket, ami ide mutat. Kizárólag ebben az esetben adjuk engedélyünket a közléshez.