Gyümölcstermők Webáruháza

Cseresznyelégy elleni színcsapdás rovarfogó lapok+ illatcsalétek

1114858758071
4 295Ft
Továbbiak hozzáadása
1
Termékadatok

Vegyszermentes védekezés cseresznyelégy ellen cseresznye- és meggyfákon.

Hatásmód: A cseresznyelégy színcsapdák olyan sárga, hengerré hajtogatott műanyag lapok, amelyek levegőn nem száradó, vízzel nem oldódó ragasztóanyaggal vannak bevonva. Az élénk sárga szín vonzza a talajból kirepülő cseresznyelegyeket. A kártevők rászállnak a lapra és beleragadnak a ragasztóba, majd elpusztulnak. A csapdák hatékonyságát növeli a cseresznyelégy illatcsalétek. Egy fára célszerű 1-2 illatcsalétekkel kombinált csapdát is elhelyezni. Ez elsősorban nőstény cseresznyelegyeket vonz, ezért nagyon hasznos.

Alkalmazás: Hajtsuk a lapokat henger alakúra a ragadós felszínnel kifelé. A mellékelt drótot húzzuk át a lapon lévő lyukakon és rögzítsük úgy, hogy a lap ne simulhasson vissza. A csapdákat függesszük fel a lombkoronában egyenletesen elosztva a déli, keleti és nyugati oldalon. A fa magasságának minden 2 méterére legalább 2 db csapdát tegyünk. A fa legfelső részére is kerüljön legalább 2-3 lap. Még a cseresznye sárgulása előtt helyezzük ki a csapdákat és ha beteltek kártevővel, vagy bepiszkolódtak cseréljük! Az illatcsalétket a csapda drótjával a csapdához kell rögzíteni. Közvetlenül kihelyezés előtt az illatcsalétek egyik sarkát ollóval le kell vágni. Az illatcsalétek kb. 3-4 hétig hat.

Felhasználási terület: cseresznyefa, meggyfa, cseresznyelégy ellen, házikertben előrejelzés, gyérítés céljából, ültetvényben előrejelzés céljából

Dózis: Gyérítésre a fa magasságának minden 2 méterére legalább 2 db, amiből 1 csapda illatcsalétekkel van kombinálva. Előrejelzésre fánként 2 db, amiből legalább 1 csapda illatcsalétekkel van kombinálva.

Összeférhetőség: Kombinálható biológiai és kémiai növényvédelmi eljárásokkal.

Kiszerelés: 6 db (A/4) fogólap/csomag, 1 db illatcsalétek/csomag

Termék mentése későbbre