aktuális nyitvatartási közlemények, ünnepi nyitvatartások

Téli szünet 2016-2017.

2016-ban utoljára december 10-én, szombaton várjuk a vásárlókat. Majd egy kis téli szünetet tartunk. Legközelebb 2017. március 1-én, szerdán, 9 órakor nyitunk.

Az új évben tovább bővítjük a termékek körét, de erről bővebbet majd tavasszal árulunk el. Figyeljék weboldalunkat és kövessék Facebook oldalunkat!

Jó pihenést és boldog, nyugodt ünnepeket kívánunk!

Vasárnapi nyitva tartás és az április választék

vasárnap-nyitvaVégre újra a kertészkedők rendelkezésére tudunk állni vasárnap is. Bő egy évnyi szünet után, 2016. április 24-től ismét nyitva a Kedvenc kert és kerti tó centrum vasárnap is. Reggel 9-től egészen déli 12 óráig várjuk a kertbarátokat egy kis vásárlásra, nézelődésre.

Bár már javában tart a a balkon növények szezonja, még a későn eszmélők szabadgyökeres gyümölcstermőket is vásárolhatnak egy pár napig. Ezután már csak a konténeres (cserepes) gyümölcsfákat és bogyósgyümölcs termőket, szőlőket lehet ültetni.

Fejlett konténeres gyümölcsfa csemeték

Balkon növényekből szinte már minden fajta megérkezett a muskátliktól, a begóniákon (óriás is), petúniákon, bársonyvirágon át, a mézvirágig, rózsás meténgig bezárólag, hogy csak a legfontosabbakat említsük. De ezen kívül futó verbénák, és futó petúniák is várják, hogy bekerüljenek az akasztós kaspókba.

Díszcserjékből és az elmaradhatatlan rózsákból is szép választékot sikerült kialakítanunk a tavaszi szezonra. Magastörzsű rózsákból prémium minőségű a felhozatal. Kúszó növényekből szintén óriási szín- és fajtaválaszték áll rendelkezésre: kúszó loncok, iszalagok, lilaakác, trombitafolyondár várják, hogy befussák a falakat, kerítéseket.

trombita folyondár

Alakul a kerti tavak növény és kiegészítő választéka is: mocsári, vízen úszó növények, tavirózsák érkeztek és folyamatosan érkeznek az egész tavi szezonban. Kiegészítők közül, tavi növény kosarak különböző méretekben, tavi föld, kerti tavi vegyszerek, szivattyúk, haleledelek is kaphatók.

kerti tavi növények

Minden évben bővítünk a palánta választékon is. Idén például már 4 féle paradicsom, 6 féle paprika, 3 féle uborka, padlizsán, sárgadinnye szerepel a kínálatban, természetesen a szükséges kiegészítőkkel, úgy mint támkarók, palántaföld, eredés segítők, stb..

paradicsom palánták

A virágzó évelőkről, díszfüvekről, örökzöldekről, díszfákról, leanderekről, virágföldekről, cserepekről, fenyőkérgekről, egyéb hasznos kiegészítőkről pedig már nem is írunk, inkább azt javasoljuk, hogy nézzenek be hozzánk, most már akár VASÁRNAP IS!

Utolsó lehetőség 2015-ben a vásárlásra!

A tél végleges beálltával lassan véget ér az őszi kertészkedős, ültetős időszak. Már sokan eltelepítették az idén tervezett gyümölcsfa, díszfa csemetéket, beültették díszcserjékkel, bogyósgyümölcs termő bokrokkal a kertet. Telepítésre kerültek a szőlőoltványok a lugasba. Van, aki a nyári balkonnövényeket cserélte árvácskára, krizantémra, erikára az ablakban, vagy új évelő ágyást alakított ki.

Most jön egy nyugalmasabb, tervezgetős, először karácsony, majd tavaszváró időszak. Ilyenkor már mi is védett helyre visszük a növényeket a kertészetben, felkészülünk a téli zárva tartás időszakára.

De még 2015 december 7-én hétfőn kinyitunk, hogy akinek valami lemaradt pótolhassa. Legyen szó gyümölcsfa, szőlő-, vagy bogyósgyümölcs oltványokról, vagy a most aktuális gyökeres fenyőkről, még mindenben állunk rendelkezésükre. Sőt akár “Kertem a büszkeségem” ajándékkártya vásárlásra is van lehetőség.

Ezt követően 2016. február 29-ig zárva tartunk. Legközelebbi nyitás: 2016. márcus 1. (kedd) 9 óra. Addig is tartsanak velünk Facebook oldalunkon, ha télen sem bírnak meglenni virtuális kertészkedés nélkül:-)

https://www.facebook.com/kerteszetszolnok

BÉKÉS KARÁCSONYT ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!

Figyelem! Nyitva tartás változás

kertészet vasárnapi zárva tartásMárciustól a vasárnapi zárva tartási törvény miatt átalakítottuk a Kedvenc kert és kerti tó centrum nyitva tartását.

Vasárnap, a törvényt betartva, zárva tartunk. Szombaton viszont, a kertészkedők kedvében járva, megnyújtottuk a nyitva tartásunkat: 9 órától 16 óráig várjuk a vásárolni, nézelődni vágyó kertbarátokat. Természetesen a hétköznapokon a már megszokott időben, 9 órától 17 óráig szintén nyitva tartunk. Reméljük a nyitva tartás változás nem okoz nehézséget a kertészkedéshez szükséges növények, kellékek beszerzésében.

Alkalmazkodva az új szabályozáshoz talán még fontosabb, hogy tervszerűen kertészkedjünk, előre elkészített, pontos vásárlási listával menjünk a kertészetbe, hiszen már nem tudunk minden nap beszaladni, hogy megvegyük ha valami lemaradt.

Íme néhány hasznos cikk a témában:

Tervezzük meg! Talajjavítás, trágyázás

Tervezzük meg! Ültetés, átültetés

Tervezzük meg! Karózás, kötözés, törzsvédelem

Megváltozott nyitva tartás

Szeretnénk segíteni azoknak akik csak hétvégén tudják elintézni a vásárlásokat azzal, hogy a szombati 9 órától 12 óráig tartó nyitva tartást meghosszabbítjuk.

2015. március  14-től, szombatonként, 9 órától 16 óráig várjuk a kertbarátokat nézelődni, vásárolni. Vasárnap viszont zárva tartunk.Napvirág (Gazania Rigens)

 

 

Téli szünet

Téli álmát kezdi a természet, ezért kicsit mi is megpihenhetünk. Megkezdődik számunkra a megérdemelt, téli szünet. December 8-tól 2015. február 28-ig zárva tartunk.

téli szünet

Köszönjük, hogy idén is velünk tartott az aktív, kertészkedős időszakban. Reméljük jó tanácsokkal, szép, egészséges növényekkel, hasznos kiegészítőkkel lettek gazdagabbak általunk.

Március 1-én 9.00 órától újra megnyitjuk a kapukat és újult erővel, szélesedő választékkal várjuk Önt! Addig is nézelődjön, olvasgasson weboldalunkon. Használja ki a kerti tennivalókban nem bővelkedő téli időszakot tervezgetésre!

Tavasszal visszavárjuk!


Nyitva tartás 2014. október 23. hetében

Tisztelt Vásárlók!

Nyitva tartásunk az alábbiak szerint alakul 2014. október 20. és 26. között:

2014. október 20. (hétfő): 9.00-17.00

2014. október 21. (kedd): 9.00-17.00

2014. október 22. (szerda): 9.00-17.00

2014. október 23. (csütörtök): zárva

2014. október 24. (péntek): 9.00-17.00

2014. október 25. (szombat): 9.00-12.00

2014. október 26. (vasárnap): 9.00-12.00

Akár árvácskát, gyümölcstermőket, esetleg díszcserjéket ültetne, nézzen be hozzánk. Használja ki a kellemes őszi napokat!

Jó kertészkedést kívánunk a hosszú hétvégén!